Lædertyper

PU Læder:
PU læder er produceret af oksehuder, oftest af spaltlaget , der garves, farves og efterfølgende narvsættes, præges med læder mønster for til sidst at blive påført et lag
Polyurethan (PU) der beskytter læderet og giver overfladen det karaktaristiske blanke og glatte udseende.
Da Polyurethan er et plastmateriale er det færdige læder praktisk og slidstærkt.Bonded Læder / Regenereret læder:

Bonded læder, som bruges på polstrede møbler i dag er baseret på polyurethan eller vinyl.
Det er lavet af læderspåner blandet med polyurethan eller andet vinylprodukt der oftest er støbt på overfladeden af et tekstillag (bærevæv)
Der er til slut ”trykt” lædermønster i overfladen for at komme til at ligne ægte læder.
Bonded læder har INGEN af de oprindelige læderegenskaber, hverken komfort, smidighed eller styrke.

Okselæder:
Okselæder er den bedste kvalitet, du kan få indenfor lædervarer.
Materialet på sofaer der produceret i Okselæder er behandlet på en helt speciel måde.
Dette gør læderet til et meget eftertragtet og populært materiale. Af samme grund benytter mange møbeldesignere læderet. 


Vælger du en sofa lavet af ægte læder Okeslæder, vil du med garanti ikke blive skuffet. Det er praktisk, let at holde samtidig med, at det er moderne og tidløst. Mange designermøbler er produceret i Okselæder, det samme er XL Møblers lædersofaer. Vi har et udvalg af forskellige former og størrelser af sofaer. Fælles for dem alle er som sagt, at de er fremstillet i den vidunderligste læder.

læder ægte

Hvad dækker betegnelsen læder på slidflader over?
Hvis en hjørnesofa sælges med betegnelsen læder på slidflader. Så betyder det at siddehynder, ryghynder og evt. armlæn er polstret med læder, mens resten af de synlige læderflader er polstret med kunstlæder af en eller anden type.

Lædersofaen er polstret med anilinlæder eller semianilinlæder, derfor har man ikke den følelse af vådt og klistret (sved), hvor læderet i højere grad kan ånde.